De beste forbrukslånene!

Ekspresslån.com

Forbrukslån er dyrt!

Det er ingen tvil, forbrukslån er en svært dyr finansieringsmåte for dem som trenger penger fort. Forbrukslån og kredittkort er såkalte usikrede lån, noe som betyr at det ikke tas pant i hus, bil, båt, hytte eller lignende. Dette gir långiver økt risiko noe som gjenspeiles i lånekostnadene. Samtidig bryr ikke den typiske kundegruppen til forbrukslån seg like mye om rentesatsen på forbrukslånet som de fleste gjør i forhold til boliglån og billån.

Forbrukslån kan lønne seg i spesielle tilfeller!

Det er i svært få tilfeller det faktisk er fornuftig å ta opp et forbrukslån. Dersom du vet at du vil få mye penger igjen på skatten og/ eller venter på feriepenger så kan det hende at du kommer over et svært godt tilbud på dyre kapitalvarer, feriereise eler lignende. Dersom det dukker opp et tilbud i forkant som kan spare deg for mange tusenlapper i forhold til at du venter på pengene og risikerer å betale full pris kan det faktisk lønne seg å ta opp et forbrukslån for å kjøpe varen eller tjenesten omgående. Dette forutsetter imidlertid at du er så disiplinert at du faktisk innfrir forbrukslånet så fort du mottar den ventende utbetalingen.

Vurder forbrukslån ved kortsiktige økonomiske problemer.

Andre tilfeller hvor det kan lønne seg å ta opp et forbrukslån er dersom du i en kortere periode har ekstra stram økonomi og vet at dette er en forbigående periode. I en slik periode kan du risikere at gjeld går til inkasso med påfølgende betalingsanmerkninger. Dette er svært ugunstig og kan føre til problemer med å få innvilget et nødvendig refinansiering på et senere tidspunkt. Dersom du har misligholdt billån kan du risikere at du må levere bilen din tilbake til panthaver, frivillig eller ved tvang via namsmannen. Dette medfører gjerne først store inkassosalær samt redusert salgspris i forhold til vanlig salg. I tillegg kommer selvsagt problemer i kjølvannet rett og slett fordi du ikke lenger har bil. I ytterste konsekvens kan du også risikere at boligen din blir lagt ut for tvangssalg noe som kan medføre en redusert salgspris på flere hundre tusen kroner. Det kan med andre ord være fornuftig i slike tilfeller å holde hodet over vann ved å ta opp et forbrukslån så lenge du er fullstendig inneforstått med at det er en midlertidig løsning ved kortsiktige økonomiske problemer eller for eksempel mens du venter på å få solgt bolig eller lignende.

Vi hjelper deg å velge riktig lån.

Nr du først har besluttet at du ønsker å ta opp et forbrukslån er det selvfølgelig ikke ønskelig å betale mer en helt nødvendig. Samtidig kan det være andre forhold rundt søknadsprosessen eller betingelser forøvrig som kan være viktigere for deg enn selve renten og etableringsgebyret. Vi har skrevet en egen artikkel vedrørende dette som du kan lese på denne linken.

Sørg for at gamle betalingsanmerkninger er slettet før du søker forbrukslån!

Mange med behov for forbrukslån har gjerne en bråkete økonomisk historie uten at det nødvendigvis gjelder alle som vurdere et forbrukslån. I slike tilfeller er det svært viktig at før du søker om forbrukslån forsikrer deg om at alle betalingsanmerkninger er slettet. Selv om all gjeld er gjort opp og betalingsanmerkninger skal slettes ved oppgjør skjer det dessverre ganske ofte at slikt ikke skjer. Dersom du først søker om forbrukslån og en slik betalingsanmerkning er synlig hjelper det ofte lite og komme tilbake en uke senere og si at nå er anmerkningen slettet. Skaden har da allerede skjedd da långiver allerede har fått informasjon om tidligere økonomiske problemer. Av erfaring vet de da at det er betydelig større sjanse for at det skal skje igjen og avslår gjerne en søknad som eler ville blitt innvilget. Du kan lese mer om kredittvurdering og personvern på datatilsynets nettside.

Vurder kredittkort fremfor forbrukslån.

Dersom du skal finne en finansierings metode som er enda dyrere enn forbrukslån så må dette være kredittkort selv om prisene også der varierer mye. Fordelen med kredittkort er imidlertid at mange av disse er helt gratis å gå til anskaffelse av og du sliper dermed dyre etableringsomkostninger. Selve søknadsprosessen er også normalt mye enklere. Dessuten får du rentefritak frem til forfall på faktura, noe som kan være nærmere 2 måneder i spesielle tilfeller. Forøvrig er det knyttet en del forsikringsordninger til mange kredittkort deriblant reiseforsikring når reisen er betalt med kortet. Det er også mer og mer vanlig med såkalt "cashback" på noen prosent når du bruker kortet. Dersom du vet at det er et svært kortsiktig finansierings behov så kan derfor et kredittkort være mer lønnsomt enn et forbrukslån.

Dersom du fortsatt ønsker å ta opp et forbrukslån så har vi opprettet dette nettsted for å hjelpe deg med å finnet det beste alternativet for deg. Vi håper du finner informasjonen nyttig og tar opp eventuelle lån med måte.


Copyrighted content. All Rights Reserved.