De beste forbrukslånene!

Ekspresslån.com

For enkelte kan det lønne seg å la forbrukslånet gå til inkasso!

Dersom du er så gjeldstynget at du til tross for at du gjør det du kan for å betjene din forbruksgjeld, så fortsetter gjelden å vokse, så kan det faktisk for enkelte lønne seg å la forbrukslånet til inkasso. I denne artikkelen vil vi forklare hvorfor.

Når et forbrukslån eller kredittkort går til inkasso påløper det inkassosalær, noe som er fordyrende. Dette er imidlertid en kostnad som kun påløper en gang, eller rettere sagt 2 ganger. En gang når gjelden får til inkasso og deretter dobles det etter 42 dager. Etter dette er et avdragsgebyr på rundt tusenlappen den eneste ekstrakostnaden inkassobyrået selv kan legge på kravet uten å ty til rettslig innkreving.

Ved rettslig innkreving påløper det også kostnader på noen tusenlapper, men det er også kostnader som ikke løper på jevnlig, kun hver gang det igangsettes rettslige skritt.

Så langt er forbruksgjelden kun blitt dyrere, så hvorfor kan vi likevel si at det kan lønne seg å la forbruksgjelden gå til inkasso? Det er hovedsakelig 2 grunner til dette:

Les mer: For enkelte kan det lønne seg å la forbrukslånet gå til inkasso!

Betalingsproblemer og forbrukslån

Hvordan håndterer jeg saken i forhold til forbrukslån når jeg har betalingsproblemer og ikke klarer å betjene lånet?

Ved betalingsproblemer er det i første omgang viktig å holde en dialog med kreditorene og be om betalingsutsettelser mens du leter etter gode løsninger på problemet. I denne prosessen er det viktig å få det raskt på bordet om problemene er kortsiktige eller langsiktige. Kortsiktige problemer kan normalt løses i dialog med banken som har gitt deg forbrukslån, men ved langsiktige problemer bør du vurdere andre løsninger som gagner personer i din situasjon bedre enn å bare fortsette å betale ned på forbrukslån på bekostning av andre utgifter som kanskje er viktigere.

Dersom du eier bolig eller eier andre formuesgoder så kan refinansiering av boliglån og/ eller salg av slike eiendeler være en fornuftig løsning på problemene. Husk i slike tilfeller å samtidig justere forbruket til den reduserte inntekten dersom betalingsproblemene skyldes nedgang i din inntekt.

Ikke lån penger for å betale avdrag!

Du bør aldri ta opp nye forbrukslån for å betale avdrag på gamle forbrukslån. Du er da nærmest garantert å komme inn i en ond sirkel som bare gjør problemet større og større. De eneste tilfeller slikt kan være fornuftig er ved kortsiktige problemer eller ved å innfri gamle lån og kreditter med nytt forbrukslån med bedre betingelser.

Les mer: Betalingsproblemer og forbrukslån


Copyrighted content. All Rights Reserved.