De beste forbrukslånene!

Ekspresslån.com

Forbrukslån mens du venter på feriepenger eller skattepenger

Mange ganger vet du at du vil få penger inn på konto i relativ nær fremtid men du ønsker ikke å vente på den dato dette faktisk kommer. Du kommer kanskje over et særdeles godt tilbud på en vare eller tjeneste som du rett og slett ikke kan la gå fra deg, eller du ønsker å koste på deg noe som du ikke ønsker å vente med. Mange lurer da på om det i slike tilfeller ikke kan forsvares å ta opp ett forbrukslån mens man venter på at det skal komme penger på konto, for eksempel i form av en utbetaling av feriepenger eller skattepenger som er en relativ sikker kommende utbetaling man kan basere seg på.

For kortsiktig forbruks finansiering kan kredittkort være et bedre alternativ en forbrukslån

Dersom du venter på en utbetaling som ligger noen få måneder frem i tid, som du ikke ønsker å vente på, så kan det å ta opp et forbrukslån som dekkes inn noen måneder senere være noe som mange vurderer. Dette trenger nødvendigvis ikke å være så dumt, men før du gjør dette bør du vurdere om å finansiere kjøpet med et kredittkort kan være et bedre alternativ i ditt tilfelle. Årsakene til dette kan være fornuftig er mange selv om renten på et kredittkort normalt ligger noen prosent høyere enn ved et forbrukslån så har et forbrukslån gjerne et betydelig etableringsgebyr. Når det kun er snakk om svært kortsiktig finansiering så kan dette etableringsgebyret i kroner utgjøre et større beløp en de ekstra kronene den høye renten medfører i ekstra utgifter. En annen ting å ta med i betraktning ved bruk av kredittkort er at lånerenten normalt ikke begynner å løpe før forfallet på fakturaen kommer for kjøpet, dette kan ta opp til 45-50 dager hvis du timer dette riktig.

Dersom du betaler selve kjøpet med kredittkortet, fremfor de mer ugunstige løsningene ved å ta ut kontanter på kredittkortet eller overføre penger fra kredittkortet til din bankkonto, så kan du få flere gode fordeler med på kjøpet. For det første er du ekstra godt beskyttet ved handle med kredittkort fremfor tradisjonelt bankkort (debetkort) som trekkes direkte fra din konto. Ved bruk av kredittkort så kan reklamasjoner rettes til banken parallelt med reklamasjon til selger. Finansinstitusjonen har en form for solidarisk ansvar ovenfor kredittkortkunden sammen med selger når kjøpet betales med kredittkort ved reklamasjoner.

På mange kredittkort finnes det forskjellige "cashback" eller poengordninger som gjør at du kan oppnå forskjellige typer fordeler på flere prosent av kjøpesummen. Dersom du skal betale en dyr vare eller tjeneste så kan dette alene utgjøre et betydelig beløp. Dersom du skal finansiere en reise så er det mange kredittkort hvor du i tillegg får reiseforsikring inkludert i prisen ved betaling med det aktuelle kredittkortet. 

De forskjellige kredittkort har forskjellige fordeler. For bruk av kredittkort som nevnt i denne artikkelen kan du faktisk ha god glede av anbefalingsider på internett som vi ellers advarer mot. Så lenge du bruker slike sider til å finne fordelene du har glede av i ditt spesielle engangstilfelle så kan dette være et fornuftig unntak som ellers bekrefter regelen om å styre unna slike anbefalingsider.

Ikke la kortsiktig finansiering bli langsiktig

Selv om finansiering med forbrukslån eler kredittkort til kortsiktig finansiering som nevnt i denne artikkelen kan være fornuftig viser det seg dessverre alt for ofte at det som var ment å være kortsiktig plutselig blir langsiktig. Ikke la dette skje deg, forsikre deg om at det du har forutsett av fremtidige utbetalinger er reelt og at du ikke har bommet på datoen. Be arbeidsgiver konkret om opplysninger for når feriepengene blir utbetalt og ta høyde for at di skatteoppgjør kan bli forsinket. Du kan finne dato for skatteoppgjør og utbetalinger av skattepenger her for å finne ut hvordan din beregning og utbetaling ligger an.

Husk også at dersom du ikke har mottatt skateoppgjøret ennå men har beregnet deg frem til at du vil få penger igjen på skatten så kan dine anslag være feil eller du kan ha fradrag på selvangivelsen som ikke har blitt godkjent. Ikke glem å ta høyde for dette før du velger å finansiere forbruk med forbrukslån eller kredittkort som du planlegger å innfri med en slik ventet utbetaling. I de aller fleste tilfeller viser det seg at lønner det seg å være tålmodig å vente til pengene kommer på konto.


Copyrighted content. All Rights Reserved.